08 Apr
08Apr

Все менше кожен турист хоче носити важкі речі на спині, і все більше індустрія продукує товари, щоб здійснювати ці бажання.

Легкі рюкзаки вже неодноразово були темою для наших оглядів, а сьогодні ми поговоримо про те, завдяки чому ви можете носити легкий рюкзак. Зокрема мова йтиме, про спальні мішки.

Ми стараємося підібрати спорядження так, щоб кожен мав речі виходячи з вподобання не тільки бренду але й гаманця. Тому спектр цін дуже різний.

Почнемо з топових моделей.

Унікальна модель для професіоналів – Millet Trilogy. Це трьохсезонна модель на основі високоякісного пуху з Fill Power 850, з температурою комфорту -4 градуси, і температурою екстріму -21 градус, і увага вагою всього 600 грам!!!

Зрозуміло, що досягнути такої ваги ви можете жертвуючи деяким рівнем комфорту. Коротка блискавка заставить вас здійснити декілька актобатичних вправ, при спробі запакуватися в спальник, але коли ви будете згадувати скільки місця він займає в наплечнику, дискомфорт швидко зникне.  Серія Trilogy в Millet швидко повертає цьому бренду лаври першості в цій галузі.  Ще зручними доповненнями до цього спальника є: коротка блискавка з іншого боку, для того, щоб ви могли витягнути руку, та флісовий комір для запобігання втрати тепла.

Ще один топовий спальник в цій ваговій категорії Sea to Summit Spark 3 конкурує з Millet і в вазі, і в ціні, але здається замок у нього ще менший. Але, як пишуть самі STS це все одно найкращі спальні мішки.  Але основна проблема цих спальних мішків не замок, а їх ціна. 12 000- 14000 грн. потрібно відкласти в бюджеті для їх покупки.

Зверніть увагу, що обидва спальники мають добре оброблений пух, і практично не реагують на вологу, і добре взаємодіють з водою. 

Якщо ви вирішити шукати трошки дешевші речі, то навіть в топових брендів можна знайти легкий спальник на синтетичному наповнювачі, який важчий на якісь 300 грам, але зате вдвічі, а інколи втричі дешевший.

Наприклад культовий італійський виробник Ferrino має спальники за доволі демократичними цінами, з дуже цікавими характеристиками.  Дуже технічний ексемпляр з вагою близько 800 грам, і температурою комфорту 4 градуси, і звичайно з тестом EN13537 - Ferrino Lightec SM 850. Довгий замок дозволяє використовувати жарким літом. А зручний компресійний мішок, можна використовувати не тільки для спальника:).

 

Ще одне сильне рішення від англійського Mountain Equipment - Mountain Equipment Starlight Micro Synthetic  з синтетичним наповнювачем і вагою 750 грам. Важливим моментом у виборі спальника є власні тактильні відчуття щодо матеріалів. Тому важливо спробувати на дотик, чи буде саме цей внутрішній матеріал приємним для вашого тіла. Тому приходьте в магазин і відчувайте :) А ще тут класний чохол. Він квадратної форми і з затяжкою, що спрощує пакування спальника в середину і рюкзак.

В сегменті синтетичних спальників обов’язково зверніть увагу на «молоді» але відомі в Україні бренди. Наприклад спальники Pinguin MicraPinguin Lite Mummy чи не найпопулярніші серед трьохсезонних і літніх спальників відповідно саме через свої розміри і ціну. Останній з рекордними 500 грамами дуже добра покупка для «легкоходів» влітку. А в дуже спекотне літо. цей спальник ви максимально розстібнути завдяки довгій блискавці, або одразу прибати Pinguin Lite Blanket. Легка серія спальників Pinguin зроблена на основі утеплювача BHB Micro, який за роки використання отримав тільки найкращі відгуки як в зимових, так так і в літніх моделях. Утеплювач добре компресується, чим заощаджує ваше місце в рюкзаку.


Ще однією легкою ковдрою є Red Point Summit - це чудове рішення для літніх кемпінгів, поїздов в потязі, та хостелів. А ще, цей спальник чудовий своєю ціною! Замок по периметру дозволяє робити з нього повноцінне покривало. Також Red Point пропонує нам два гарних варіанти легких спальників Corbet та Lighsome. Виготовлені з якісними наповнювачами Thermolite та Primaloft спальники добре компресуються та мають чудові температурні показники. Чудовий вибір від українського виробника.