06 Apr
06Apr

Рюкзак для міста, одноденних прогулянок в горах, коротких пробіжок, та їзди на ровері - саме такий рюкзак мені був потрібен. За час користування кількома рюкзаками, накопичився набір функцій які мені подобалися, і хотілося об’єднати в 1 рюкзаку. Забігаючи наперед, всі функції не вдалося об’єднати, але ключові таки є. 

Функції які мені подобаються:

  • широке відкривання головного відділення 
  • кілька кишень для дрібниць
  • передня об’ємна кишеня яка не защіпається
  • пояс 
  • бокові кишені кишеня на поясі чи лямці 
  • компресійні бокові стяжки

Серед претендентів були: Black Diamond Magnum 20, Black Diamond Nitro 22, Lowe Alpine Aeon 27, Thule Stir 28L Mens, та ще кілька інших варіантів. 

Мій вибір впав на Black Diamond Magnum 20.  Хоч він не перекривав всі вимоги, проте видався дуже зручним на спині і решті функціоналу. Він серед всіх вийшов найбільш універсальним в місті. Так як інші мали масивні пояси, які не зручні в місті, або замало кишень та і ціна зіграла не останню роль. 

Загальні характеристики: 

Об'єм: 20 л 

Вага: 900 г 

Матеріали: 210d nylon ripstop, 400d nylon twill - особисті враження міцний при невеликій вазі. Добре тримає краплі дощу. 

Замки: YKK замки ходять легко. 

Фурнітура: Nifco форма фастексів дуже зручна 

Дощовик: відсутній Тепер детальніший огляд і пояснення чому так. 

Пояс. Тут він просто зі стропи, яка кріпиться до петлі схоплюючим вузлом.

Такий спосіб Black Diamond викоритовує і на інших рюкзаках, за що їм великий плюс. 

Легкознімність поясу, дуже класний плюс в місті. Коли він не потрібен, його можна просто зняти,а не шукати як його ховати. Проте при їзді на велосипеді, чи під час бігу пояс дуже допомагає стабілізувати рюкзак на спині. 

Спина. Каркас з тонкого пластику який добре гнеться, проте не продавлюється чимось гострим. Поверх пластику є шар перфорованої пінки EVA. Піна зверху обтягнута сіткою.

Лямки. Тонкі, анатомічні, в міру широкі. Дуже добре лягають по формі плечей. Зроблені також з перфорованої пінки EVA. Знизу обтягнуті сіткою зверху тканиною і сіткою.

Важливо зазначити, що шви які з’єднують сітку і тканину дуже акуратні і ніде не труть. На лямках є пришиті стропи для фіксації трубки питної системи, GPS-пристрою та ін.

В низу також пришита стропа, проте вона еластична. Регулюються лямки класичною системою через трищілинну пряжку. 

Грудна стяжка прикріплена до лямки на ковзаючому фастексі. Довжина стяжки регульована. Окрім того має вшиту ґумку. Завдяки цьому, стяжка не сковує рухи і не заважає дихати. На фастексі вмонтований свисток

Головне відділення. Має всередині кишеню попри спину. Вона для питної системи, проте невеликий ноутбук діагоналлю до 12 дюймів легко влазить.

Завдяки тому, що рюкзак досить широкий, він дуже об’ємний. Над кишенею вшиті дві петлі різного розміру. Вони для підвішування питної системи. Вивід трубки системи вверху по центру. 

Попри заявлені 20 літрів, в нього влазить об’ємна зимова куртка, штани, літрова фляга, сандалі крокси та ще купу дрібниць.

Кишень ззовні  5, 2 на замках, 3 відкритих зі стяжками. Одна кишеня на замку розташована ззовні попри спину, вона невелика. Туди добре влазить смартфон та різні дрібниці (ключі, ліхтарик, антисептик). Якщо рюкзак на максимум піднятий на спині (наприклад під час пробіжки) то з цієї кишені можна витягнути телефон незнімаючи рюкзака. Матеріал кишені мікрофліс. Завдяки цьому менше шансів подряпати гладкі поверхні. 

Інша - на передній стінці рюкзака, має також невеликий об’єм, проте там влазить мала аптечка або павербанк та смартфон.

Бокові кишені, досить об’ємні. Виготовлені з такого самого матеріалу як і рюкзак. Мають регульований об’єм, завдяки ґумці вверху та спеціальному покрою. Ця кишеня зручна для пакування м’яких речей: вітрівки, пухового светра чи дощовика.

Фляга чи термос, там влазять, проте через невелику глибину кишені може випасти, тому краще пристаховувати карабіном. Затяжка на кишені виконана з круглої ґумки. Має петлю для швидкого одноручного затягування та розтягування. На петлі є силіконова трубка для зручності користування.

Коли рюкзак на спині, то в кишеню можна щось покласти чи витягнути не знімаючи рюкзака. Фронтальна кишеня немає замка, закривається стягуванням бокових компресійних стяжок.

Колись така кишеня була на старій версії Lowe Alpine Spirit 25, і це мені дуже сподобалося. В цьому рюкзаку я вкотре переконався про доцільність цієї кишені для мене. Там зручно возити велозамок U-подібного типу чи ланцюг. Якщо в основному відділенні вже немає місця то частину можна запакуватиу фронтальну кишеню. Дуже легко влазить штормовка, парасоля чи пончо.   

Переднє кріплення воно тут максимально просте. Це по суті кругла ґумка на передній стінці рюкзака прикріплена до прошитої вузької стропи. Зручно те, що затяжка цього “павука”, вмонтована у бокову кишеню. Це класно тим, що з рюкзака нічого не висить коли стяжка затягнута.

Взагалі цей рюкзак виконаний дуже лаконічно, при досить великому функціоналі та універсальності. З нього нічо не висить і не бовтається. вміщається багато при негабаритно вигляді. 

Зручні детальки

Стропи Daisy Chain до них прикріплена вищезгадана ґумка. Крім того, ці стропи опускаються на дно рюкзака, що дає змогу прикріпити щось внизу. 

Пулери замків - петлі у вигляді каплі.

Петелька для ліхтарика пришита із вузької стропи.  Може бути додатковим кріпленням.

Карабін для ключів в зовнішній кишені попри спину.

Обирайте зручні та надійні рюкзаки!