19 Jul
19Jul

Всім салют! Настала пора, коли усілякі кусючі комашки намагаються напакостити усім туристам та любителям кемпінгу, коли ми поринаємо в середовище outdoor. А отже кожен з нас шукає для себе спосіб, як побороти цих набридливих паразитів. Далеко не всі спреї та інші засоби є ефективними, не всі підходять для тих чи інших користувачів. Тому ми вирішили розповісти вам про лінійку засобів захисту від комах від бренду Lifesystems, де кожен зможе знайти для себе саме такий засіб, який йому буде до вподоби.

Давайте розберемось, які взагалі бувають засоби захисту від комах (надалі - репеленти). Найчастіше, вони бувають з використання DEET - Диетилтолуаміду, який забезпечує найпотужніший захист від комах, зокрема тих, які переносять малярію та інші захворювання. Проте, у деяких випадках він викликає алергію, особливо, якщо потрапляє на слизову оболонку. Вікіпедія визначає DEET (ДЕТА) - найпопулярніший компонент репелентів комах. ДЕТА найчастіше наносять на шкіру або одяг. Він, зокрема, ефективно захищає від укусів кліщів (запобігаючи кліщовим рикетсіозам, енцефалітам, зокрема, кліщовому енцефаліту, та іншим хворобам, які передаються саме так), комарів (запобігаючи жовтій гарячці, денге, гарячці Рифт Валлі, гарячці Західного Нілу, малярії тощо), ґедзів, мокреців, мошок, тощо. 

Другий варіант репелентів - без використання диетилтолуаміду. Тут використовуються штучні та натуральні складники, іноді окремо, а іноді в сукупності для досягнення кращого результату. Такі репеленти захищають від переважної більшості комах, як переносять легкі, або ж взагалі не переносять ніяких інфекцій. Важливим нюансом використання таких засобів є те, що їх потрібно наносити після плавання чи приймання душу, оскільки вони більше бояться води, аніж ті, в яких використовують диетилтолуамід. 

При розгляді лінійки репелентів від бренду Lifesystems, ми будемо звертати увагу на такі характеристики: 

  • складники 
  • час захисту 
  • можливість повторного використання впродовж доби (для тих, які містять диетилтолуамід) 
  • можливість застосування для дітей 
  • вид комах, від яких захищає репелент 
  • об’єм, в якому випускається 

Отож, почнемо з групи репелентів, що містять диетилтолуамід:

Expedition Max - цей репелент є найбільш потужним та технологічним у лінійці від Lifesystems. Особливістю цього репеленту є унікальна технологія DermaLoc, яка забезпечує збереження репеленту на поверхні шкіри, без подальшого просочення в тканину чи шкіру. За допомогою цієї технології репелент можна використовувати дітям від 2 років. Ще однією особливістю цього репеленту є здатність чудову виконувати свою роботу навіть на спітнілій шкірі та ще й при високій температурі і вологості повітря. 

Expedition Max забезпечує інтенсивний захист від укусів комах впродовж восьми годин за одне нанесення. Завдячуючи, знову ж таки, технології DermaLoc, його можна наносити раз у 8 годин впродовж всієї доби. Попри це, для дітей рекомендовано застосовувати максимум двічі на добу. Даний репелент випускається в об’ємах 25, 50 та 100 мл. і підійде для тих, хто полюбляє подорожувати тропіками, джунглями та болотистою місцевістю.

Expedition 50 Pro - репелент, який має менший міст диетилтолуаміду і забезпечує захист впродовж семи годин з моменту використання, можна наносити повторно, проте лише один раз. Підійде для дітей віком від 6 років. випускається в об’ємах 25, 50 та 100 мл. і підійде для використання в умовах підвищених температур та вологості. 

Далі поговоримо про репеленти, котрі вже не містять диетилтолуаміду, а отже призначені для менш екстремальних умов:

Expedition Sensitive - репелент на основі натуральних компонентів, що включають масла рослин та діючу речовину - Saltidin, який є гіпоалергенним. Репелент забезпечує ефективний і надійний захист від укусів всіх видів комах, що не переносять малярію та інші сильні захворювання протягом 8 годин. На відміну від засобів, що містять диетилтолуамід, його можна наносити на шкіру повторно без додаткових обмежень. Рекомендований вік людини, яка може користуватись репелентом не повинен бути нижчим ніж 2 роки. Expedition Sensitive випускається в об’ємах 25, 50 та 100 мл. і підійде для використання на сімейному відпочинку, мандрівках в гори, риболовлі та полювання.

Expedition Midge - репелент призначений виключно для запобігання укусів так званої “мошки”, які полюбляють обкусувати все на світі в дуже великих кількостях. До складу входить діюча речовина Saltadin, яку ми вже згадували як гіпоалергенну. Даний репелент підійде користувачам віком від 2 років і випускається ін лише в об’ємі 100 мл.

Expedition Tick - вузькоспеціалізований репелент, що запобігає укусам кліщів. В склад входить, вже відомий нам, Saltadin. Засіб більш точкового застосування. Випускається в об’ємі 25 мл. і рекомендований для осіб віком від 2 років.

Expedition Natural - репелент, до складу якого входять виключно рослинні речовини та олії. Забезпечує ефективний захист від усіх дрібних комах впродовж восьми годин. Є найбільш ніжним серед репелентів даного бренду і саме тому його дозволено використовувати дітям від 6 місяців. випускається в об’ємі 100 мл. Ідеально підійде для сімейного відпочинку на кемпінгу, або для тих, хто надає значну перевагу органічному над хімічним.

Ще одним цікавим засобом є EX4 AntiMosquito - це репелент у формі спрею, мета якого є захистити ваші речі від шкідників, тобто всілякі надокучливі мушки не будуть наближатись, для прикладу, до вашого намету, гамака чи флісу. Ефект цього спрею може тривати до двох тижнів, а також не змивається протягом двох процесів прання речі.

Також, у арсеналі Lifesystems є декілька цікавинок, які допоможуть вам у випадку, якщо вас таки щось вкусило:

Bite&Sting Relief - засіб з екстрактом гамамелісу та алое для зменшення свербіння та почервоніння у разі укусу чи потрапляння жала в шкіру. Об’єм 20 мл.

Bite Relief Click - цікавий та компактний девайс, який за допомогою п’єзоелемента дієво зменшує свербіння.

Tick Card та Tick Tool - це картки для видалення кліщів. Надзвичайно зручний аксесуар, який легко вміщається до вашого гаманця. Має інструмент для витягування великих та малих кліщів, а ще збільшуване шкло. Картки випускаються в двох розмірах: розмір стандартної банківської картки та мініатюрна версія-брелок. Одним реченням, безпечний захист від кліщів, який завжди під боком.

Tick Tweezers  Пінцет для видалення кліщів, який має ергономічний дизайн і є надзвичайно зручним в процесі використання. Пінцет також випускається в двох розмірах: 12 см в довжину та кишеньковому - 6 см.

Репеленти бренду Lifesystems вважаються одними з найкращих на ринку, оскільки в них представлена широка лінійка репелентів з різним складом та з різним призначенням. Їх перевагою є те, що вони вдало поєднали в складі вміст діючих речовин. Для прикладу, концентрація ДЕТА в них є значно вищою, ніж у засобів з масмаркету, які будуть містити максимум до 20% ДЕТА, тож засоби від Lifesystems забезпечують кращу та тривалішу дію. Також, на відміну від багатьох масмаркетових засобів, Lifesystems можна безпечно наносити безпосередньо на шкіру, а не на одяг. Ще однією великою перевагою цих репелентів є як і варіативність захисту одним репелентом від більшості комах, так і наявність спеціалізованих засобів від певного виду. 

Сподіваємось, ця стаття трішки пояснила вам різницю між цими всіма “різними складними пшикалками” і тепер ви зможете обрати для себе той засіб, який відповідатиме вашим вимогам та вимогам середовища, у якому ви плануєте мандрувати. Якщо не розібрались, то забігайте до нас у Робінзон, де ми з радістю підберемо усе необхідне для Вас!

Автор: Данило Ткаченко

Inst: @insane_in_membrane