16 Oct
16Oct

Всім привіт! Сьогодні хочемо розповісти про наших щоденних друзів-супутників - міські рюкзаки. Туристичні бренди пропонують величезний асортимент наплечників на щодень, які будуть дуже вигідно вирізнятись якістю матеріалів та продуманістю виконання. Наша команда підібрала для вас найбільш вдалі моделі 2023 року на основі таких ключових факторів: оптимальність об’єму, різноманітність відділів, якість матеріалів та фурнітури, нестандартні додаткові цікавинки, ергономіка.


1.Починати наш топ буде рюкзак Osprey Parsec 26, який підкорив нас класним поєднанням вентильованої спинки і наявністю повноцінного відділу під ноутбук, що є великою рідкістю. За це його і полюбили наші клієнти

Спереду маємо дві кишеньки для дрібниць і внизу кріплення для сигнального маячка, яке особливо актуальне у темну пору доби.


Крім кишеньок для дрібниць цей рюкзак має два повноцінних основних відділи. У першому класний органайзер і карабінчик для ключів.


У другому -  наймісткішому відділі - є захищена пром’якшена кишеня для ноутбуку чи планшету розміром до 16 дюймів та кишеньки для паперів.


Також кишеньку при спині ви зможете використати під питну систему у велопоїздках чи походах вихідного дня, так як у наплічнику є спеціальний вихід для гідраторної трубки:


Дуже крута сітчаста спинка AirSpeed сподобається навіть найбільш сколіозним спинам. Це найбільш дихаючий та приємний варіант як для щоденних походів у офіс, так і для велоподорожей чи гір.

В Parsec 26 є грудна стяжка зі свистком, а також невеличкий ненав’язливий пояс, який при потребі можна зняти.

Дві бічні сітчасті кишені та бокові стяжки надійно зберігатимуть ваші пляшки з водою чи інший дрібний та важливий вантаж. У наплічнику є вбудована підставка, що дозволяє йому самостійно вертикально стояти без додаткових опор, як ви бачите це на фото. Об’єм 26 літрів є оптимальним для щоденних потреб у місті.
Рюкзак Osprey Parsec 26 виготовлений із екологічного переробленого матеріалу bluesign approved 210D recycled honey comb nylon, PFC/PFAS-free DWR.


2. Наступним у нашому списку є рюкзак Sierra Designs Yuba Pass 25, об’ємом 25 літрів.


Ззовні у нього три сітчасті кишеньки - дві бічні менші і велика еластична передня. Також бачимо невелику кишеню на замочку і світловідбиваюче кріплення для проблискового маячка внизу.
Великих основних відділів у рюкзака два:

У першому дуже зручно зроблений органайзер для канцелярії та ключів.

А в другому є кишенька для ноутбука чи паперів…

…. або питної системи, для фіксації якої тут є спеціальна петелька.

Наплічник має дуже приємну м’яку спинку та регульовану грудну стяжку. Також тут бачимо можливість фіксації трубки гідратора.
Рюкзак Yuba Pass 25 виготовлений з міцного та щільного поліестеру 600D, має невелику вагу та дуже грамотну внутрішню організацію. Він чудово підійде, якщо вам потрібен рюкзак і на щодень для роботи, і для одноденних походів. Також варто зазначити, що для своєї неймовірної зручності та якості у цього наплічника дуже демократична ціна.


3. Не могли не включити у наш топ рюкзак від американського бренду Lowe Alpine - Edge 26. Авторка цієї статті носить щоденний наплічник саме від  Lowe Alpine  з 2016 року і ніяк не може його “добити” по сьогодні. Які ще аргументи щодо якості потрібні?)

Герой нашої оповіді має об’єм 26 літрів, також буває у модифікаціях 18 та 22 літри. У наплічнику є дві невеличкі кишеньки на замочку для дрібниць - плоска спереду та досить об’ємна зверху.

Ця верхня кишенька з карабінчиком для ключів неймовірно містка і є своєрідною візитівкою всіх рюкзаків бренду.


Також у наплічнику є дві бічні сітчасті кишені і компресійні стропи, до яких можна причепити додаткове спорядження.


Основне внутрішнє відділення дуже містке і має додаткову кишеньку під ноутбук чи гідратор.



Спинка у Edge 26 плоска і дуже приємна на дотик, а завдяки вентиляційним отворам і натягнутій сітці ви не будете запарювати свою спину. Бачимо також регульовану грудну стяжку з аварійним свистком і невеликий поясний ремінь, який при потребі можна буде зняти.


Зручну систему кріплення сигнального ліхтарика оцінять не лише любителі їзди на велосипеді, а й всі, хто дбає про свою безпеку у темний час доби на неосвітлених вулицях.


Lowe Alpine Edge 26 виконаний з нейлону, за рахунок чого дуже легкий і міцний. Він стане чудовим другом для любителів якісних наплічників, де все необхідне і нічого зайвого. Адже фішка цього наплічника у дуже зручній системі внутрішньої організації при зовнішньому мінімалізмі.

 
4. Дуже цікаву модель Resin 25 презентує бренд Gregory. Матеріал передньої частини -  це Recycled 210d Nylon With Pvc-free Coating, він крім виняткової міцності та стійкості до пошкоджень ще й вологостійкий, що дуже актуально для захисту ваших речей від опадів.

Об’єм 25 літрів, на нашу думку,  є оптимальним для міського наплічника, щоб вмістити всі речі на щодень і не висіти гігантським баулом на плечах.

Спереду у цього рюкзака невеличка кишенька-органайзер, а також дуже оригінальна додаткова передня ручка для тримання.


Загалом розташування невеличких кишеньок у Gregory Resin 25 дуже цікаве.

До прикладу, з одного боку тут класична сітчаста кишеня.

А з іншого боку вже така, що застібається на замочок.


Основний відділ у наплічнику дуже місткий та обладнаний додатково зручним органайзером для дрібничок.

Відділення для ноутбука чи планшета винесене окремо та має додаткове пром’якшення і захист з обох боків. Якщо ви носите ноутбук в наплічнику щодня, то радимо обирати саме такі варіанти з додатковим захистом для техніки. Максимальна діагональ ноутбука, яка тут поміститься - 15".

Спинка дуже приємна на дотик, покрита 3D сіткою для кращого висихання. Лямки анатомічної форми з регульованою грудною стяжкою класно лягатимуть на ваші плечі.
Рюкзак Gregory Resin 25 сподбається вибагливим користувачам, які люблять чітко сортувати свої речі та турбуються про їхній надійний захист від вологи і пошкоджень. Також радимо його усім, хто щодня носить ноутбук чи планшет на роботу.


5. Не можемо не згадати і про чудові рюкзаки від шведського бренду Thule. Рюкзак Thule EnRoute Backpack 20L це дуже грамотно організований компактний варіант на щодень.


Основний відділ дуже грамотно доповнено невеличкими кишеньками всередині.


Захищений пром’якшений відділ для комп'ютера чи планшета, який ми так любимо, має систему швидкого доступу, яка реалізована додатковою бічною блискавкою.



Також у цьому наплічнику є система швидкого доступу до основного відділу з речима, якщо не хочемо це робити через верхній клапан або треба щось дістати знизу.

У верхній частині рюкзака розміщений відсік для зберігання крихких речей, таких як сонячні окуляри та смартфон.


Ну і куди ж без таких зручних бокових кишеньок під флягу чи дощовик?


Завдяки анатомічній формі м'яких наспинних подушечок і можливості регулювання навантаження в цьому рюкзаку зручно носити навіть важкий ноутбук і багато інших особистих речей. Наплічник Thule EnRoute Backpack 20L оцінять фанати цікавих та нестандартних рішень у рюкзаках, які щодня носять з собою різноманітну техніку, але не хочуть для цього використовувати величезні рюкзаки.


6. Окремої згадки вартує наплічник Terra Incognita Matrix 22. Вже багато років він є в топі продаж серед міських рюкзаків.

За що ж його так люблять користувачі? Данина рідному виробнику? Матеріали? Чи можливо зручність у користуванні? Давайте розбиратись.

Бачимо, що як для об’єму 22 літри рюкзак має ну дуже багато корисних відділів під різні задачі. На цьому фото нарахували цілих чотири!

Невеличке переднє відділення для дрібничок.


Великий двосторонній органайзер.

А ще основне відділення та окремий захищений та супер пом’якшений відділ для ноутбука до 15.6" діагоналі з посиленим дном.


Також тут одна з найкращих спинок у лінійці бренду, регульована грудна стяжка і відчіпний пояс. Можемо сказати, що цей рюкзак підійде для людей, які хочуть багато функцій за бюджетну ціну, а також хочуть підтримати українського виробника.


На закінчення нашої статті подаємо коротку порівняльну таблицю усіх вищезгаданих рюкзаків.


Назва
Об’єм у літрах
Матеріал
Вага
Ціна, дол.
Osprey Parsec 26
26bluesign approved 210D recycled honey comb nylon, PFC/PFAS-free DWR

1,2 кг
149
Sierra Designs Yuba Pass 25
25600D Polyester / 150D Polyester
0,850 кг
73
Lowe Alpine Edge 26
26Nylon
0,6 кг
63
Gregory Resin 25
25100% Recycled 450d Polyester, 75% Recycled 210d Nylon With Pvc-free Coating, дно 100% Recycled 450d Polyester
0,726 кг
129
Thule EnRoute Backpack 20L
20840D nylon, 330D nylon mini ripstop
0,880 кг
73
Terra Incognita Matrix 22
22
450D Polyester Rip Stop
0,99 кг
69

У нашому переліку ми вказали лише 6 крутих моделей щоденних наплічників, але маємо їх набагато більше. Заходьте до нас в магазин міряти чи обирайте на сайті  і наші консультанти допоможуть знайти найкращий варіант саме для вас!